Kokendeketels.nl

    • Home
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Saus
    • Soep
    • Stamppot
    • Zomers
    ✕

    Bloemkoolsoep

    Soep

    Bloemkoolsoep

    Dirk Embregts 12 juni 2019

    Bloemkoolsoep, weer eens wat anders dan ‘gewone’ bloemkool! En het is natuurlijk ook weer eens wat anders dan de normale soorten soep.

    Bloemkoolsoep Ingrediënten

    • 1 verse bloemkool
    • 1,5 liter bouillon (of eventueel water)
    • 40 gram boter
    • 40 gram bloem
    • melk
    • nootmuskaat
    • wat zout

    Bereiding

    • Maak de bloemkool schoon, was deze en verdeel de bloemkool in roosjes.
    • Laat de roosjes in de bouillon of het water ongeveer 15 minuten koken.
    • Houd wat bloemkoolroosjes acher, om deze later weer aan de soep toe te voegen.
    • Zeef de bloemkool of pureer deze in de keukenmachine of blender. Smelt de boter en voeg de bloem toe.
    • Roer het mengsel goed door, totdat er een mooie ‘klont’ is ontstaan.
    • Voeg beetje bij beetje de bouillon of het water samen met de bloemkoolpuree toe onder goed roeren.
    • De bloemkoolsoep is klaar als er een mooie gebonden soep is ontstaan.
    • Maak de soep af met een scheutje melk en wat nootmuskaat.
    • Voeg nu de achtergehouden roosjes bloemkool toe aan de soep.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Rabarbercompote

    Volgend artikel

    Gegratineerde uiensoep

    Nieuwste berichten

    Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen

    Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen

    De zomer is niet compleet zonder barbecue feest

    De zomer is niet compleet zonder barbecue feest

    De waarheid over koolhydraten

    De waarheid over koolhydraten

    Recente Recepten

    • Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen
    • De zomer is niet compleet zonder barbecue feest
    • De waarheid over koolhydraten
    • Vaarwel koolhydraten
    • Perfecte frietjes uit de airfryer

    Meer informatie

    • Cookies
    • Privacy en Cookies
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.