Bloemkoolsoep, weer eens wat anders dan ‘gewone’ bloemkool! En het is natuurlijk ook weer eens wat anders dan de normale soorten soep.
Bloemkoolsoep Ingrediënten
- 1 verse bloemkool
- 1,5 liter bouillon (of eventueel water)
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- melk
- nootmuskaat
- wat zout
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon, was deze en verdeel de bloemkool in roosjes.
- Laat de roosjes in de bouillon of het water ongeveer 15 minuten koken.
- Houd wat bloemkoolroosjes acher, om deze later weer aan de soep toe te voegen.
- Zeef de bloemkool of pureer deze in de keukenmachine of blender. Smelt de boter en voeg de bloem toe.
- Roer het mengsel goed door, totdat er een mooie ‘klont’ is ontstaan.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon of het water samen met de bloemkoolpuree toe onder goed roeren.
- De bloemkoolsoep is klaar als er een mooie gebonden soep is ontstaan.
- Maak de soep af met een scheutje melk en wat nootmuskaat.
- Voeg nu de achtergehouden roosjes bloemkool toe aan de soep.