Deze Duitse warme pastasalade wordt vaak bij een vleesgerecht of bij vlees van de BBQ, en ook vaak bij rauwe zuurkool gegeten.
Warm geserveerd meestal, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een koude pastasalade van maken. Laat het gerecht daartoe afkoelen en plaats de pasta gedurende 2 tot 3 uur in de koelkast.
Ingrediënten
- 250 gr linzen
- 1 laurierblad
- 6 el balsamicoazijn
- 4 el sojasaus
- 1 tl mosterd
- tijm
- 4 el olie
- zout
- peper
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 steel bleekselderij
- 4 tomaten
- 400 gr macaroni
- 100 gr rucola
Bereiding
De linzen, met het laurierblad, in ruim water gedurende 2 minuten laten koken. Daarna laat je de linzen nog zo’n 30 minuten in het warme kookwater staan. Na 30 minuten haal je het laurierblad eruit en breng je de linzen weer aan de kook. Gedurende 12 minuten koken.
In de tussentijd azijn mengen met sojasaus, mosterd, tijm, en olie. Naar smaak kruiden met zout en peper.
Was de tomaten en verwijder eventueel de steel. In dunne partjes snijden.
De bosui en de selderij en dunne plakjes snijden.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de rucola goed en droog het daarna. Snij de rucola aan stukken.
Linzen en pasta afgieten en alles goed mengen.