Gegratineerde uiensoep, wat is het verschil met een gewone uiensoep of een populaire term franse uiensoep?
Het wil wat zeggen over een bereiding zo maken dat het een kleur krijgt, bijvoorbeeld onder de gril.
Gratineren is dus een bepaalde bereiding en vaak wordt bij een gegratineerde uiensoep, een stuk bruin boeren brood boven op de uiensoep gelegt.
Dit bruine boeren brood, of brood naar keuze is dan bestrooid met heerlijke kaas welke dan wordt gesmolten in combinatie met paneermeel.
Dus een extra bereiding voor het brood dienen we toe te voegen, zie hieronder het recept:
Pak de normale uiensoep als recept voor de soep.
Voor het gegratineerde brood:
Heeft u een gril? is het uiteraard handig maar indien u deze niet heeft stel dan vast de ove in op 240 celcius.
Pak een soepkom en vul deze met de uiensoep, vervolgens legt u er een stuk brood op naar keuze.
Op het brood legt u vervolgens geraspte kaas (bijvoorbeeld gruyere) plaats het geheel vervolgens in de over.
Ongeveer 7 minuten.
Daarna kunt u de gegratineerde uiensoep serveren, pas op heet!