Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes is een heerlijke variatie op de Hongaarse goulash, en is iets meer dan allen maar een waterige goulash.
Ingrediënten voor 4 personen
• 2 eetlepel olijfolie
• 2 uien in halve ringen
• 1 winterwortel geschild, in blokjes
• 1 groene paprika in blokjes
• 1 rode paprika in blokjes
• 2 teentje knoflook in plakjes
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 mespuntje komijnpoeder
• 1 mespuntje chilipoeder
• 1 blikje tomatenblokjes
• 2 potten rundvleesbouillon
• 1 rundvleesbouillonblokje
• 200 gram half-om-half gehakt
• 1 theelepel gehaktkruiden
• 1 klein potje witte bonen uitgelekt
• 1 bosje platte peterselie gehakt
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de uien lichtbruin.
Voeg de wortel, paprikablokjes, knoflook en specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de bouillon met vlees en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Laat op lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden en draai er balletjes van.
Roer de balletjes samen met de witte bonen door de soep en laat op lage stand nog 5 minuten zachtjes meekoken.
Serveer de soep met de gehakte peterselie. Lekker met zelfgemaakt kruidig bruinbrood of met verse zuurkool.
Dit laatse klinkt ons misschien wat vreemd in de oren, maar stamppot zuurkool is typisch Nederlands. In het buitenland eet men graag rauw zuurkool. Op een broodje of zoals hier bij de goulashsoep.