Vandaag maken wij een komkommersalade met munt, dille en feta voor vier personen. Deze heerlijk frisse salade komt uit de Griekse keuken en is vrij eenvoudig te maken doordat de salade weinig ingrediënten bevat, heerlijk voor op een zomerdag!
Nodig:
- 2 komkommers
- 125 gram feta
- 1 eetlepel met gedroogde munt
- 1 kleine rode ui, gesneden in dunne ringen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel fijngehakete dille
- 1,5 lepel citroensap
- vijzel
Bereiding komkommersalade
Verbrokkel de feta met de hand boven een flink grote kom tot je stukjes overhoudt van ongeveer een centimeter. Dan pak je de komkommers en snijdt ze twee keer achtereenvolgens in de lengte door. Verwijder het hart en snij het overgebleven vruchtvlees in plakjes van een centimeter dik. Dit meng je daarna samen met de uienringen en de dille met de feta. Dit laat je staan en je vervolgt met het maken van de vinaigrette. Hiervoor stamp je de munt met behulp van de vijzel helemaal fijn.
Hierna doe je dit in een kommetje samen met het citroensap en de olijfolie. Dit klop je net zo lang tot er een vinaigrette ontstaat. Om de vinaigrette op smaak te brengen voeg je zeezout en versgemalen zwarte peper toe. De vinaigrette giet je over de salade, waarna het geheel een paar keer omgeschept moet worden. De salade is nu klaar om opgediend te worden. Bij wijze van mooie serveertip om de salade bijvoorbeeld bij een borrel op te dienen kun je de salade samen met een vers knapperig Turks brood opdienen.
Deze komkommersalade is overigens erg lekker met een gehaktbal en gebakken aardappels.