Kokendeketels.nl

    • Home
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Saus
    • Soep
    • Stamppot
    • Zomers
    ✕

    Perfecte frietjes uit de airfryer

    Bijgerecht

    Perfecte frietjes uit de airfryer

    Dirk Embregts 9 maart 2021

    We moesten een beetje friemelen totdat we de perfecte voorbereidingstijd hadden gevonden. Het hangt altijd af van de gebruikte aardappelen. Gemiddeld duurt het 23 minuten voordat onze frietjes in de Airfryer knapperig goudbruin zijn. Het is belangrijk om de patat vooraf in het water te zetten. De in de gebruiksaanwijzing genoemde 30 minuten zijn niet absoluut noodzakelijk, maar kunnen ook geen kwaad. Nog belangrijker is het om de frites voor het frituren zo goed mogelijk te drogen, want de Airfryer bakt, zoals de naam al doet vermoeden, met lucht – hete lucht – en hoe minder water er in de aardappelstaafjes zit, hoe krokanter de frites worden. worden.

    Frieten uit de Airfryer

    Het recept is voldoende voor: 2 tot 3 personen als bijgerecht Heerlijke frites uit de Airfryer met 80% minder vet.

    Ingrediënten

    800 g geschilde aardappelen
    1 el zonnebloemolie
    Zout Voor bereidingsvariant 2
    1 volle eetlepel griesmeel van harde tarwe voorbereiding

    Bereiding

    • Snijd de aardappelen met de fritessnijder in aardappelstaafjes van 7 mm dik.
    • Laat aardappelstaafjes 30 minuten in koud water weken.
    • Draai de aardappelstaafjes in de slacentrifuge of droog ze voor, en droog ze daarna goed af met een doek.
    • Doe de aardappelstaafjes in een grote kom. Voeg de olie toe en meng goed.
    • Leg de eetstokjes in de mand van de Airfryer en bak ze 23 minuten op 180 ° C, haal af en toe de mand eruit en schud de frietjes.
    • Doe de frietjes in een kom en breng op smaak met zout. Serveer onmiddellijk.

    Bereidingsvariant

    Stap 1 zoals hierboven beschreven.
    Was de aardappelstaafjes en draai ze droog in de slacentrifuge. Ze hoeven niet in water te worden gedrenkt.
    Meng 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 volle eetlepel griesmeel van harde tarwe.
    Verwarm de Airfryer XL voor op 180 ° C. 11. Leg de aardappelstaafjes in het mandje van de hete Airfryer XL en bak ze 17 tot 18 minuten. Schud het mandje met de frietjes 5 minuten voor het einde, verhoog eventueel de temperatuur naar 200 ° C.

    Voordeel van de Airfryer ten opzichte van een friteuse dat je niet met olie hoeft te rommelen, schoonmaken is ook erg makkelijk en je bespaart tot wel 80% vet. Nadeel dat je niet meer dan 800 g patat per keer kunt maken, dus niet echt geschikt voor grote gezinnen. Het is echter praktisch voor een een- of tweepersoonshuishouden. Bekijk onze Top 5 airfryers.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Mangoroomijs

    Volgend artikel

    Vaarwel koolhydraten

    Nieuwste berichten

    Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen

    Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen

    De zomer is niet compleet zonder barbecue feest

    De zomer is niet compleet zonder barbecue feest

    De waarheid over koolhydraten

    De waarheid over koolhydraten

    Recente Recepten

    • Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen
    • De zomer is niet compleet zonder barbecue feest
    • De waarheid over koolhydraten
    • Vaarwel koolhydraten
    • Perfecte frietjes uit de airfryer

    Meer informatie

    • Cookies
    • Privacy en Cookies
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.