Wil je ook graag deze heerlijke rabarbercompote klaarmaken? Binnen vijf minuten kun je dit gerecht al klaar hebben. Daarom is het de moeite waard om het zelf eens te proberen en dan kun je zelf lekker smullen van deze heerlijke rabarbercompote. Zet je gasten eens wat verrassends op tafel. Dit is niet iets wat ze zomaar zelf klaar gaan maken. Daarom kun jij het nu voor hen klaarmaken!
Wanneer je de rabarbercompote klaar gaat maken, is het belangrijk dat je alle ingrediënten klaar hebt staan. Zorg er daarom voor dat je nu onderstaand lijstje gaat volgen en zorgt dat je alles in huis hebt. Als je alles klaar hebt, dan kun je meteen beginnen met het bereiden van de rabarbercompote, des te eerder kun je lekker smullen, met of zonder gasten!
Ingrediënten rabarbercompote
- 10 gr boter
- 600 gr rabarber, in 1 à 2 cm dikke schijfjes gesneden
- 60 gr donkerbruine basterdsuiker
Bereidingswijze rabarbercompote
Het klaarmaken van de rabarbercompote neemt nauwelijks tijd in beslag. Je hebt in totaal vijf minuten nodig om een en ander voor te bereiden en dan heb je het gerecht zo goed als klaar. Hoe gaat het dan in zijn werk vraag je je misschien af. Daar helpen we je graag bij. Volg ons stappenplan over de bereiding van de rabarbercompote en dan kun jij genieten!
- Eerst smelt je de boter in een steelpan op laag vuur.
- Daar voeg je dan de rabarber en de suiker aan toe.
- Dekt dan het geheel af en laat het op een laag vuur gedurende 25 minuten sudderen. Je moet het geheel nu regelmatig roeren.
- Je kunt de rabarbercompote serveren met crème fraiche of slagroom.
Het is allemaal gemakkelijk klaar te maken. Zorg er daarom nu voor dat je alles in huis hebt en dan kun je ook wanneer je gasten er zijn even een paar minuten de keuken in en het geheel klaarmaken. Het is namelijk lekker als je het vers gaat maken als zij er al zijn. Daarom kun je alles alvast klaarzetten op het aanrecht en binnen een paar minuten kunnen zij lekker smullen van je eigen gemaakte rabarbercompote.