Dus je wilt Sambal maken maar je weet niet exact hoe je doet moet doen, wees niet bang het is zelfs erg makkelijk. Hieronder lees je een eenvoudig recept om Sambal te maken.
Wat heb je nodig voor de Sambal:
- 500 gram rode pepers
- 1 eet lepel zout
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 grote ui
- 10 teentjes knoflook
- Zonnebloem olie
- 2 deciliter Ketjap Manis
De bereiding van de Sambal:
Begin met het snijden van de rode pepers, belangrijk is dat je ze eerst door midden snijd. Als je extra pittige sambal wilt kan je de zaden laten zitten, als je de sambal niet te pittig wil hebben dan kan je zaden verwijderen. Begin nu met het pellen van de ui en snijd deze ook in fijne kleine stukjes. Doe het zelfde met de knoflook snijd deze ook in kleine stukjes. De de stukjes knoflook met ui in een kom en mix dit goed door elkaar zodat de stukjes lekker klein en fijn zijn. als je hiermee klaar bent haal je het mengels er uit en dan doe je het zelfde met je gesneden rode pepers.
Pak nu een steelpan stop hier een bodempje water in en zet de steelpan op het vuur. Voeg vervolgens de mengels van de knoflook, ui en de pepers toe in het water. Voeg nu ook de bruine suiker, het zout en de ketjap manis. Breng nu je mengels langzaam aan de kook en stamp vervolgens met een stamper de ingredienten goed fijn. Mocht je sambal te waterig worden voeg dan wat extra ketjap toe. Blijf je sambal net zo lang koken tot alles fijn is en tot je sambal vocht vrij is. Wanneer je sambal lekker droog en fijn is deze klaar voor consumptie, mocht je sambal nog iets te grof zijn kan je de sambal nog een keer met een mengels fijner maken.