Een heerlijke en smeuïge tomatensaus met mascarpone. Erg lekker en vooral romig bij pasta en bij Italiaanse gehaktballetjes.
Proef tijdens het maken van de saus continu. Zo voorkom je dat een of meerdere ingrediënten gaan overheersen.
Je kunt dan de tomatensaus eventueel nog wat meer naar verse tomaten laten smaken, of juist minder, door andere ingrediéten extra toe te voegen.
- Voorbereiding: 10 minuten
- Bereiding: 10 minuten
Ingredienten:
- Olijfolie – 2 el
- Knoflook – Teentje geperst
- Gezeefde tomaten – Pakje
- Mascarpone – 250 gram
- Basilicum – 15 gram
- Zout en peper –
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een sauspan. Fruit de knoflook 1 min.
Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zacht koken.
Voeg vervolgens de mascarpone en basilicum toe. Je kan wat blaadjes achterhouden voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.