Kokendeketels.nl

    • Home
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Saus
    • Soep
    • Stamppot
    • Zomers
    ✕

    Tomaten mascarponesaus

    Saus

    Tomaten mascarponesaus

    Dirk Embregts 12 juni 2019

    Een heerlijke en smeuïge tomatensaus met mascarpone. Erg lekker en vooral romig bij pasta en bij Italiaanse gehaktballetjes.

    Proef tijdens het maken van de saus continu. Zo voorkom je dat een of meerdere ingrediënten gaan overheersen.

    Je kunt dan de tomatensaus eventueel nog wat meer naar verse tomaten laten smaken, of juist minder, door andere ingrediéten extra toe te voegen.

    • Voorbereiding: 10 minuten
    • Bereiding: 10 minuten

    Ingredienten:

    • Olijfolie – 2 el
    • Knoflook – Teentje geperst
    • Gezeefde tomaten – Pakje
    • Mascarpone – 250 gram
    • Basilicum – 15 gram
    • Zout en peper –

    Bereidingswijze:

    Verhit de olie in een sauspan. Fruit de knoflook 1 min.

    Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zacht koken.

    Voeg vervolgens de mascarpone en basilicum toe. Je kan wat blaadjes achterhouden voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Soorten boerenkool

    Volgend artikel

    Sambal maken

    Nieuwste berichten

    Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen

    Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen

    De zomer is niet compleet zonder barbecue feest

    De zomer is niet compleet zonder barbecue feest

    De waarheid over koolhydraten

    De waarheid over koolhydraten

    Recente Recepten

    • Onmisbare Indonesische kruiden en specerijen
    • De zomer is niet compleet zonder barbecue feest
    • De waarheid over koolhydraten
    • Vaarwel koolhydraten
    • Perfecte frietjes uit de airfryer

    Meer informatie

    • Cookies
    • Privacy en Cookies
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.